Kategórie
 
 
 
 
 
 

5 najčastejších chýb, kvôli ktorým sa vám nedarí schudnúť

5 najčastejších chýb, kvôli ktorým sa vám nedarí schudnúťSchudnúť päť či desať kilogramov nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Keď neviete, ako správne na to, môžete sa dostať do nikdy nekončiaceho kolotoča. Chcete sa zbaviť prebytočných kíl, no nedarí sa vám to? Toto je päť najčastejších chýb, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou robíte aj vy.

 

Zameriavate sa na váhu

Najväčším problémom pri chudnutí je to, že sa zameriavate na váhu, nie výzor. Na začiatku celého procesu, prípadne počas neho, sa stane, že váha stagnuje alebo ide dokonca hore. Všetko to má za následok viacero faktorov. K tým najčastejším sa radí zadržaná voda a svaly. Treba si ale uvedomiť, že svaly vážia viac ako tuk. Keď ho teda vo vašom tele vystriedajú, budete vyzerať štíhlejšie, aj napriek tomu, že je váha rovnaká alebo vyššia. Nehovoriac o tom, že zadržaná voda sa po krátkom čase odplaví. So zadržiavaním vody majú najväčšie problémy ženy v období pred alebo počas menštruácie. Ak sa chcete vážiť, robte tak radšej na konci cyklu, kedy voda organizmus opustí. Najlepším riešením je nevážiť sa vôbec. Číslo na váhe vám toho veľa nenapovie. Ak chcete mať nejaký obraz o svojej hmotnosti, odvážte sa raz za mesiac. V rovnaký čas. Najlepšie ráno.

 

Cvičíte príliš veľa

Ľudské telo musí mať čas na regeneráciu. Ak si na seba pravidelne obliekate fitness oblečenie a cvičíte každý deň, s chudnutím budete mať veľké problémy. Organizmus sa “prepne” do núdzového režimu, pretože sa bude báť, že príde o príliš veľa energie. Začne ju v sebe ukladať vo forme tukových zásob. Najlepším riešením je športové oblečenie pre ženy občas odložiť a dopriať si oddych. Svaly sa zregenerujú a vy získate potrebnú energiu nielen na cvičenie, ale aj na prirodzený pohyb.

 

5 najčastejších chýb, kvôli ktorým sa vám nedarí schudnúťCvičíte len kardio

Kardio tréning dokáže výrazne podporiť vaše chudnutie. Dobre sa pri ňom spotíte a spálite prebytočné kalórie. Štúdie však ukazujú, že len tento typ cvičenia nestačí. Dvíhanie činiek a posilňovanie je jednou z najúčinnejších cvičebných stratégií na získanie svalovej hmoty a zvýšenie metabolizmu. A zvýšený metabolizmus znamená len jedno, že si môžete dopriať viac chutného jedla bez výčitiek, že z neho priberiete. Ak vás dvíhanie činiek nebaví, posilňujte s vlastnou váhou. Oblečte si kvalitné dámske športové oblečenie a cvičte napríklad drepy, sed ľah alebo kliky. Uvidíte, výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

 

Nemáte správne oblečenie

Viete, čo dokáže celé cvičenie zhoršiť? Nekvalitné fitness oblečenie dámske, ktoré nasaje pot, lepí sa na vás a je nepríjemne studené. Prípadne vás niekde ťahá a nemôžete v ňom robiť všetky cviky. Riešením tohto problému je zaobstaranie funkčných športových tričiek dámskych. Tie sa postarajú o to, že z tela odvedú pot a cítite sa v nich dobre aj po niekoľkých hodinách.

 

Jete príliš málo

Na zníženie hmotnosti je potrebný kalorický deficit. To znamená, že musíte spáliť viac kalórií, ako príjmete. Dlhé roky sa predpokladalo, že zníženie počtu kalórií o 3 500 za týždeň vedie k úbytku 0,45 kg tuku. Najnovšie výskumy však ukazujú, že potrebný kalorický deficit sa u jednotlivých ľudí líši. Ak si nechcete sledovať denný príjem, nechajte si jedálniček vyskladať odborníkom. Ten vám podľa vašich cielov zostaví jedlá, ktoré vám s chudnutím pomôžu.

 

Schudnite bez toho, aby ste urobili ďalšiu chybu

Chudnutie nemusí byť náročným procesom, kvôli ktorému sa budete trápiť. Stačí vedieť, aké najčastejšie chyby robíte, a následne sa im vyhnúť. Snažte sa cvičiť pravidelne, no zbytočne to nepreháňajte. Jedzte zdravé jedlá a zaobstarajte si štýlové a kvalitné fitness oblečenie s funkciou odvádzania potu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia