Kategórie
 
 
 
 
 
 

5 pravidiel, ktoré musíte dodržiavať, ak chcete zostať fit

5 pravidiel, ktoré musíte dodržiavať, ak chcete zostať fitCítiť sa dobre a byť fit nie je len o cvičení. Je aj o iných maličkostiach a pravidlách, ktoré, ak sa chcete cítiť dobre, musíte dodržiavať. Nie každý ich však pozná a vie, čo je skutočne dôležité. Máme pre vás päť kľúčových a základných pravidiel, ktoré vám pomôžu na ceste za svojím zdravým ja.

 

Do denného režimu zaraďte prirodzený pohyb

Množstvo ľudí nemá počas bežného dňa dostatok času na klasické cvičenie v posilňovni alebo fitness centre. Ak do tejto kategórie patríte aj vy, mali by ste staviť na prirodzený pohyb. Možností je viac, no chôdza patrí k tým najobľúbenejším. Vykonávať ju môžete aj vtedy, keď robíte niečo iné. Oblečte si kvalitné fitness oblečenie a pri pozeraní seriálu si pochoďte na páse. Alebo namiesto auta choďte pešo do práce. Na prirodzený pohyb nepotrebujete vôbec nič. Môžete si zaobstarať dobré topánky a dámske športové oblečenie, no nie je to povinnosťou. Výhodou športového oblečenia pre ženy je to, že je vyrobené z funkčného materiálu. To znamená, že ak sa spotíte, odvedie pot z vášho tela. Ani po niekoľkých hodinách sa necítite nepríjemne.

 

Zamerajte sa na dostatok spánku

Pohyb je síce dôležitý, no nie je jediný. Okrem toho by ste sa mali zamerať aj na dostatok spánku. Ak sa totižto v noci nevyspíte, telo sa nemôže regenerovať. Po zobudení sa v tele zvýši stresový hormón, ktorý ovplyvňuje množstvo procesov vrátane chutí. Namiesto toho, aby ste si dali na raňajky alebo obed niečo zdravé, budete mať chuť na nezdravé pokrmy plné soli a tuku. Organizmus má na takéto jedlo chuť aj z dôvodu energie. Sladké a slané pokrmy plné sacharidov predstavujú rýchly zdroj energie a sily. Bohužiaľ, len na krátky čas a s tým, že z neho priberiete. Spite minimálne 7 hodín a snažte sa, aby bol spánok naozaj kvalitný. Vyhýbajte sa príliš hlučným a osvetleným miestam.

 

5 pravidiel, ktoré musíte dodržiavať, ak chcete zostať fitSnažte sa jesť zdravo

Keď sa prirodzene pohybujete alebo cvičíte v kvalitnom fitness oblečení dámskom, snažte sa jesť zdravo. Vyhýbajte sa sladkým a slaným veciam s funkciou viazania vody. Budete po nich nielenže priberať, ale tiež sa nebudete po nich dobre cítiť. Vyberajte si pokrmy obsahujúce zeleninu a ovocie. Vyskladajte si jedálniček podľa toho, čo máte radi, no tiež podľa toho, čo vám prinesie vitamíny a minerály. Nepozerajte len na kalorickú hodnotu. Tá vám toho veľa nenapovie. Zdravé jedlá si nezabudnite aj správne rozdeliť. Menšie porcie telo spracúva lepšie, no nie každému vyhovujú. Minimálne tri by ste ale mali mať.

 

Vyhýbajte sa stresu

Stres je jedným z najväčších problémov ľudí 21. storočia. Je len náročné vyhnúť sa mu. Jednou z možností je cvičenie, meditácia a počúvanie upokojujúcej hudby. Skvelá je aj joga alebo pilates. Na stres pomáha precízne plánovanie a zapisovanie jednotlivých úloh, ktoré máte pred sebou. Nemusíte ich držať v hlave, čo vás odbremení a poskytne priestor na riešenie ďalších problémov a úloh.

 

Zamerajte sa na svoje psychické zdravie

Keď sa hovorí o dobrom pocite, mnohí sa zameriavajú len na fyzický vzhľad a zdravie. Väčšina problémov ale prichádza práve zo psychiky. Zlé psychické rozpoloženie kazí dobrú náladu, sťažuje sústredenie a akosi zhoršuje celkový pocit. Ak sa necítite dobre, vyrozprávajte sa. Najlepší sú priatelia a blízka rodina, no niekedy pomôže aj odborník. Psychika je veľmi labilná a v dnešnom svete plnom stresu, práce a rôznych problémov, je náročné udržať ju v dobrom stave.

 

Zostaňte fit aj vy

Byť fit nie je len o čísle na váhe. Mnohokrát zaváži to, ako sa o seba staráte a čo si myslíte. Zaobstarajte si štýlové športové tričká dámske a vybehnite von na prechádzku. Doprajte si trochu prirodzeného pohybu a čerstvého vzduchu. Vytvorte si tiež jedálniček a nezabudnite na svoju psychiku. Tá je kľúčová.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia