Kategórie
 
 
 
 
 
 

5 športových inšpirácií, čo si vziať v lete do fitness centra

 

 5 športových inšpirácií, čo si vziať v lete do fitness centraRočné obdobia a teploty vonku ovplyvňujú nielen to, čo nosíme počas bežných dní, ale aj to, v čom cvičíme. V zime máme spravidla viac vrstiev, aby nám nebolo chladno. V lete je to presne naopak. Chystáte sa do fitness centra a neviete, čo si so sebou vziať? Máme zoznam 5 základných vecí, ktoré vám nesmú chýbať.

 

Tričko z funkčného materiálu

Základom fitness oblečenia je kvalitné tričko z funkčného materiálu. Vďaka nemu vám pri cvičení nebude príliš teplo. Keď sa spotíte, materiál odvedie pot z tela, takže sa zbavíte nepríjemného chladivého pocitu. Fitness tričiek je na trhu nespočetné množstvo. Vyberať si môžete tielka alebo klasické strihy s krátkym rukávom. Pre mnohých je tiež dôležitá farba a celkový dizajn.Fitness legíny Kolibri Peony Ten vyberajte podľa obuvi alebo legín, aby ste vytvorili pekný ladiaci celok. Spolu s tričkom nezabúdajte ani na kvalitnú športovú podprsenku. Tá udrží dekolt na mieste, a to aj vtedy, keď budete skákať, behať alebo robiť iné, náročnejšie cviky. Výhodou športových podprseniek je to, že sú pevné, no pritom nemajú kostice. Nikde vás tak nič netlačí ani neťahá. V lete môžete športovou podprsenkou nahradiť aj klasický top. Niektoré modely vyzerajú ako skrátené topy, tzv. crop topy. Skvelo sa ladia s legínami a dokážu vytvoriť trendy športový outfit.

 

Legíny alebo šortky

Keď máte vybraný vrch, je dôležité presunúť sa na spodok. V tomto prípade máte dve možnosti. Prvou sú legíny, ktorých výhodou je to, že sú univerzálne. Nosiť sa dajú počas celého roka. Vďaka tomu, že sú funkčné, odvádzajú pot. Nebude vám v nich tak teplo. Druhou možnosťou sú skrátené legíny alebo šortky. Krátke prevedenie je ako stvorené na cvičenie vo vysokých teplotách. Umožní vám trénovať aj na miestach, kde nie je klimatizácia. Výhodou legín je to, že sa vedia prispôsobiť vašej postave a pohybu, ktorý vykonávate. Nemusíte sa preto báť, že by sa roztrhli alebo natiahli. Kvalitný materiál sa postará o to, aby vydržal dlhé roky. A to aj pri opakovanom použití.

 

Fitness rukavice Absulutely SIlverKvalitná obuv

Ak si nechcete zničiť kĺby, okrem dámskeho športového oblečenia musíte myslieť aj na obuv. Kvalitné tenisky vám udržia nohu v správnom sklone a poskytnú potrebnú oporu. Nebudú vás tlačiť a odbehnete v nich desiatky kilometrov. Dobré topánky budete hľadať trochu dlhšie ako oblečenie. Dôvod je hlavne ten, že nie všetky sú skutočne kvalitné. Nesledujte preto len vzhľad, ale aj funkcie, podrážku či dokonca hmotnosť. Keď je topánka príliš ťažká, spôsobí zbytočné problémy pri cvičení.

 

Veľká fitness taška

Na to, aby ste si mohli svoje fitness oblečenie dámske preniesť z domu do fitka, budete potrebovať dostatočne veľkú tašku. Do nej by sa vám mali zmestiť aj topánky a ďalšie príslušenstvo na cvičenie. Napríklad, keď boxujete, budete si musieť nosiť vlastné boxerské rukavice. Fitness taška musí byť tiež praktická, aby vám pri chôdzi nezavadzala. Najlepšie, keď má jedno dlhé rameno a dve kratšie.

 

Dôležité maličkosti

A nakoniec netreba zabúdať ani na potrebné športové doplnky. Je to napríklad fľaša s vodou, ktorá by vám za žiadnych okolností nemala chýbať. Dôležitý je tiež uterák. Do toho sa môžete utierať počas cvičenia. Ďalšie drobnosti sú na vás. Môže ísť o potítko, rukavice alebo slúchadlá. Jednoducho všetko, čo vám spríjemní a zjednoduší pohyb.
 

Na nič nezabudnite

Balenie vecí do fitness centra sa niekedy zdá náročnejšie, ako v skutočnosti je. Na to, aby ste si dobre zacvičili, nepotrebujete žiadne špeciálne príslušenstvo. Jediné, čo vám nesmie chýbať, je kvalitné oblečenie a obuv. Zacvičte si dobre aj v lete a zbaľte sa ako profesionál.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia