Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako by mala vyzerať vaša fitness rutina v zime?

Ako by mala vyzerať vaša fitness rutina v zime?Zlé počasie a zima často ovplyvňujú našu náladu a motiváciu k cvičeniu. Mnohí nadšenci fitness a pohybu zvádzajú boj s nechuťou ísť cvičiť, prípadne sa zdravo stravovať. Máte takéto obdobie aj vy? Zmeňte svoju klasickú rutinu na tú zimnú a uvidíte, že všetko pôjde oveľa jednoduchšie.

 

Vyberte si správne oblečenie

Ak nechcete, aby vám bolo pri cvičení v zime chladno, musíte si obliecť nielen viac vrstiev, ale tiež zvoliť správne materiály. V praxi to znamená, že si vyberiete kvalitné športové legíny a technické tričko s vlastnosťami, ako napríklad odvádzanie potu preč z tela. To vám zaistí, že ani po niekoľkých hodinách sa nebudete cítiť nepríjemne. Oblečenie sa nelepí, pretože nie je mokré. Pri výbere športových tričiek dámskych a ďalšieho oblečenia to zbytočne nepreháňajte. Počas cvičenia sa spotíte a zahrejete. V tope, mikine a bunde by vám bolo zbytočne teplo.

 

Nezabúdajte na výrazné farby

Cvičenie v zime nemusí byť nepríjemnou nutnosťou odetou do tmavých farieb. Vyhnite sa používaniu čiernej, sivej a hnedej. Zvoľte krásne žiarivé farby, ktoré ste nosili počas jari a leta. Svetlé farby zlepšia náladu a poskytnú veľmi dôležitú funkciu. V takomto oblečení vás ostatní ľudia uvidia oveľa lepšie. Ak teda beháte alebo cvičíte vonku, ste na očiach autám, cyklistom aj okoloidúcim. Vyhnete sa neželanému úrazu. Keď sa predsa len rozhodnete pre tmavé odtiene, zaobstarajte si reflexné prvky. Niektoré fitness legíny aj bundy ich majú našité priamo na látke.

 

Ako by mala vyzerať vaša fitness rutina v zime?Cvičte s niekym

Keď cvičíte sami, o tom, či si pôjdete, alebo nepôjdete zacvičiť, rozhodujete len vy. Nehľadiac na to, ktorú možnosť zvolíte, nikoho iného ňou neovplyvníte. Preto je odmietnutie pohybu počas zimy tak ľahké. Namiesto toho, aby ste vstali z vyhriatej postele v nej zostanete ležať a spať ďalej. Akonáhle sa ale rozhodnete, že budete cvičiť s kamarátkou alebo so skupinou ďalších ľudí, vaše rozhodnutie ovplyvní aj ich. Keď teda budete zvažovať, či pôjdete, alebo nie, je na vás vyvíjaný určitý sociálny tlak. Ten vás núti, aby ste sa nevzdali a neukázali, že ste “slabší” alebo menej vytrvalí. Priatelia dokážu nielen podporiť vašu motiváciu k cvičeniu, ale vedia tiež zahnať zlé myšlienky z nepríjemného počasia. Porozprávate sa, pobavíte sa a budete mať zo seba dobrý pocit.

 

Zamerajte sa vždy len na jeden cieľ

Pred samotným cvičením musíte urobiť niekoľko vecí. Prvou je vstať z postele alebo od stola, kde pracujete. Druhou je obliecť sa do dámskych športových legín a trička, a treťou dostať sa do fitness centra. Prípadne na miesto, kde cvičíte. Samotný pohyb je až na štvrtom mieste. Práve preto sa vždy zamerajte len na to, čo vás čaká. To znamená, prvým cieľom je vôbec vstať a rozhodnúť sa ísť cvičiť. Kým ho nesplníte, myslite len naň. Následne, keď sa vám to podarí, sa presuňte ďalej.

 

Vytvorte si príjemné prostredie

V zime môže byť vo vašej domácej posilňovni zima. A práve to vás odrádza od toho, aby ste vôbec išli cvičiť. Keď cvičíte v garáži alebo v miestnosti, kde nekúrite, zaobstarajte si prenosný ohrievač. Ten vždy na chvíľku zapnite, kým sa rozcvičujete. Keď sa začnete hýbať, telo si vytvorí svoje vlastné teplo, preto zariadenie vypnite.

 

Držte sa svojej rutiny

Keď si organizmus na niečo zvykne, robí to automaticky. Vaša rutina sa počas zimy môže mierne zmeniť, no stále sa jej držte. Snažte sa cvičiť v rovnakých hodinách, aby ste predišli veľkým zmenám. Ak by ste chceli čas trochu pozmeniť, robte to postupne. A keď náhodou z rutiny vypadnete, jednoducho začnite odznova a nevzdávajte sa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia