Kategórie
 
 
 
 
 
 

Fitness rutina, ktorá vám zmení život: Začnite ňou každé ráno

Fitness rutina, ktorá vám zmení život: Začnite ňou každé ránoRutina sa možno zdá nudná, no v skutočnosti nám pomáha vytvárať si zdravé návyky, ako napríklad to, že chodíme pravidelne cvičiť. Umožňuje nám zvyknúť si aj na veci, kvôli ktorým musíme vystupovať z komfortnej zóny. Chcete si posilniť zdravie a zlepšiť celý život? Vyskúšajte túto rutinu. 

Vstaňte skoro

Skoré ranné vstávanie nie je obľúbenou aktivitou asi nikoho z nás. Aj napriek tomu by ste to mali robiť. Bez ohľadu na to, či idete do práce alebo nie. Dôvod je ten, že keď si ráno privstanete, máte čas na to, aby ste sa v pokoji pripravili na celý deň. Viete si vychutnať raňajky aj kávu, vypočuť podcast alebo prečítať noviny. Čas, ktorý získate ráno, by ste mali využiť na to, aby ste sa niečím obohatili. Zabudnite na prechádzanie sociálnymi sieťami. Stavte na cvičenie, počúvanie upokojujúcej hudby alebo len príjemné ticho.

 

Meditujte

Meditácia má množstvo výhod pre ľudský organizmus. Dokáže znížiť stres, ktorého máme v dnešnej dobe veľké množstvo, reguluje úzkosť, podporuje emocionálne zdravie a zvyšuje sebapoznanie. Vie tiež zvýšiť dobu pozornosti, čo je veľmi dôležité nielen v práci, ale aj v škole. Zlepšuje spánok, pomáha ovládať bolesť a znižuje krvný tlak. Na to, aby ste mohli meditovať, nepotrebujete žiadne špeciálne oblečenie alebo zariadenie. Stačí, keď sa dáte do pohodlného fitness oblečenia. V tom vás nebude nič ťahať ani rezať. Pustite si dobrú hudbu, zatvorte oči a vyčistite si myseľ. Doprajte si 10 – 15 minút meditácie každé ráno. Uvoľnite sa, zbavte sa stresu a zlepšite si začiatok dňa.

 

Ranná fitness rutina: Zmeňte si svoj život Začleňte do svojho rána pohyb

Po meditácii využite 20 – 30 minút na pohyb. Zacvičte si jogu, choďte sa prejsť alebo zájdite do fitness centra. Samozrejme, nie každý má ráno čas. Preto sa snažte vyťažiť zo všetkého maximum. Ak nemáte prácu príliš ďaleko, namiesto toho, aby ste sa do nej zviezli autom alebo autobusom, sa prejdite pešo. Prípadne využite bicykel či kolobežku. Pobyt na čerstvom vzduchu vám zlepší náladu a rozprúdi krv v žilách.

Ranné cvičenie má veľa benefitov, ako napríklad:

  • zvyšuje aktivitu počas celého dňa
  • zlepšuje dobrú náladu
  • podporuje kvalitný spánok
  • zvyšuje pozornosť
  • udržiava krvný tlak pod kontrolou

Na ranný tréning si vyberte komfortné dámske športové oblečenie. Najlepšie z funkčného materiálu. Postará sa o to, aby salo všetok pot z tela. Ani po dvoch hodinách tréningu nebudete cítiť chladivý a nepríjemný pocit.

 

 

Spravte si raňajky

Raňajky sú dôležitou súčasťou každého dňa. Zaisťujú, že večer nebudete mať chuť na niečo nezdravé, slané alebo sladké. Ak ráno nemáte apetít a nechutí vám, spravte si niečo menšie, ako napríklad jogurt s ovocím, ovsenú kašu alebo smoothie. Snažte sa do tela niečo dať, aby nebolo hladné a nerobilo si zbytočné zásoby. Vyhýbajte sa pitiu kávy na prázdny žalúdok. Kofeínový nápoj je silný. Nepôsobí dobre na žalúdočné steny. Výsledkom sú tak kŕče, bolesti v žalúdku a niekedy aj tráviace problémy, ako hnačka.

 

Vyberte si pohodlný outfit

Pohodlie je základom. Namiesto toho, aby ste sa hneď po vstaní z postele obliekli do riflí, si na seba dajte fitness oblečenie dámske. Jeho špeciálny materiál zaistí, že vás nikde nič neťahá, neškriabe a nereže. Pri meditovaní, cvičení a raňajkách sa budete cítiť, akoby ste na sebe mali domáci outfit. Pri výbere fitness kúskov sa zamerajte na športové tričká dámske. Sú spravidla voľné a vedia zakryť aj menšie nedokonalosti. Ak by vám v nich bolo chladno, prehoďte si cez seba mikinu či sveter. Z nohavíc sú najlepšie legíny a tepláky. Nosiť sa dajú počas celého roka, vyformujú postavu a skvelo sa v nich cvičí.

 

Malá rada na záver

Ak sa chcete zbaviť ranného stresu a nestíhania, pripravte si všetky veci večer predtým. Vyberte si outfit, spravte si raňajky, desiatu a iné jedlo, a nachystajte si jednotlivé potreby do kabelky. Ráno už len všetko zoberiete a môžete vyraziť do práce či školy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia