Kategórie
 
 
 
 
 
 

Joga legíny: Dokonalé pohodlie počas športu

Joga legíny - dfslovakia.skJoga je populárnym typom cvičenia, ktorý si za posledné roky obľúbilo čoraz viac ľudí. Má rôzne úrovne náročnosti, dokáže vytvarovať postavu a je vhodný pre každého. Na to, aby ste si pri ňom však oddýchli a nabrali potrebnú energiu, je dôležité, aby ste zvolili správne oblečenie. A to hlavne spodnú časť. Športové legíny by mali byť mäkké, poddajné a nemali by nikde ťahať. Čo všetko musia ešte spĺňať?

 

Príjemný materiál aj na bežné nosenie

Fitness legíny určené na jogu by mali byť tak príjemné, že ich budete chcieť nosiť aj počas bežných dní. Materiál sa musí vedieť poddať, aby vás pri rôznych, aj náročných cvikoch, nijako neobmedzoval a poskytoval vám dostatočný komfort. Oblečenie na jogu nemusí byť spravidla funkčného typu. Pri tomto cvičení sa nie vždy spotíte. Je ale dobré, keď túto funkciu má. A to platí dvojnásobne v prípade, že cvičíte hot jogu. Prípadne jogu s kardio prvkami. Cvičenie jogy musí byť príjemné a bez toho, aby ste sa podriaďovali oblečeniu. Správne legíny sa prispôsobia aj namáhavým pohybom, ako napríklad šnúra či drepy.

 

Rôzne dĺžky

Dámske športové legíny určené na cvičenie jogy majú rôzne dĺžky. Najobľúbenejšou je klasika, modely siahajúce po členky. Dá sa v nich vykonávať akýkoľvek šport a môžete ich nosiť počas zimy aj leta. Ide o univerzálny kúsok, ktorý vyzerá veľmi dobre a vie opticky predĺžiť nohy. Druhou možnosťou je trojštvrťová dĺžka. Takéto legíny majú aj špeciálne zdobenie na spodnej časti. Väčšina si ich spája práve s jogou. V tomto športe sa využívajú najčastejšie. Znosíte ich hlavne počas teplejšieho obdobia. Posledným variantom sú krátke legíny. Na cvičenie jogy by ste sa mali vyhýbať šortkám. Mohli by vás rezať. Lepšie sú modely inšpirované novým trendom, tzv. biker shorts. Tie zvyčajne končia v polovici stehien alebo tesne nad nimi. Sú komfortné a dobre sa v nich pohybuje.

 

Vhodná veľkosť

Športové legíny na jogu si musíte vybrať v správnej veľkosti. Zamedzíte tak tomu, aby sa vám počas cvičenia niečo zošuchovalo z nôh. Prípadne vám zavadzalo iným spôsobom. Na cvičenie sú preto najlepšie obtiahnuté kúsky, ktoré dobre držia a zaisťujú vám tie najlepšie cvičebné výsledky. Ak sa náhodou v obtiahnutých legínach necítite úplne svoji, siahnite po športových teplákoch. Pri kúpe ale myslite na to, že na členkoch musia byť obtiahnuté. Vyhnete sa tak ich otravnému posúvaniu. Pri cvičení dokáže pomôcť aj vyšší pás. Keď sa budete ohýbať, nič sa vám nezošuchne dole. Nehovoriac o tom, že neodhalíte časť tela, ktorú by ste nechceli.

 

Štýlový dizajn je samozrejmosťou

Pri joge sa chcete určite nielen dobre cítiť, ale tak aj vyzerať. Práve preto je kľúčové sledovať okrem materiálu a komfortu aj ďalší parameter. Je ním dizajn a prevedenie legín. Minimalisti si prídu na svoje pri jednofarebných kúskoch. Tie nájdete v mnohých odtieňoch a zaujímavých farebných kombináciách. Druhým variantom sú legíny s potlačami, geometrickými útvarmi a ďalšími detailmi. Dá sa pomocou nich vytvoriť pekný a zaujímavý outfit. Výber prevedenia legín je čisto na vás. Nijakým spôsobom neovplyvňuje to, ako bude oblečenie fungovať alebo ako sa v ňom budete cítiť.

 

Nezabudnite ani na ďalšie príslušenstvo

Joga má výhodu v tom, že nie je príliš náročná. Na to, aby ste si ju zacvičili, vám okrem kvalitného oblečenia netreba nič iné. Keď ale chcete úroveň tohto pohybu posunúť vyššie, mali by ste si zaobstarať aj vhodné príslušenstvo. K nemu sa radí kvalitná obuv, mäkká spodná bielizeň a špeciálne závažia. V niektorých prípadoch pomôžu aj športové návleky na nohy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia