Kategórie
 
 
 
 
 
 

Najúčinnejšie cviky pre vaše nohy. Začnite ich formovať už dnes

Najúčinnejšie cviky pre vaše nohy. Začnite ich formovať už dnesCvičenie nie je len o chudnutí, ale aj o formovaní celej postavy. Niektoré časti sú problematické viac, iné menej. Všetko závisí od typu postavy a od toho, aké sú vaše ciele. Túžite po pevnejších a krajších nohách? Vybrali sme pre vás tie najlepšie cviky.

Drepy

Drepy patria k najúčinnejším cvikom na zadok a stehná. Sú ľahké, nepotrebujete na ne žiadne vybavenie a robiť ich môžete aj doma, v obývačke alebo v spálni. Zopár drepov každý deň vám už o niekoľko týždňov prinesie skvelé výsledky. Pri drepovaní sa snažte o dobrý postoj. Nepredkláňajte sa, ani sa nehrbte. Nohy majte mierne od seba. Keď budete robiť drep, snažte sa, aby kolená neprechádzali špičky.

Podľa postoja a vzdialenosti medzi chodidlami rozoznávame tri typy drepov:

  • lyžiarske drepy – nohy sú pri sebe, drepy robíte bez toho, aby ste sa rozkročili
  • klasické drepy – nohy sú od seba v strednej vzdialenosti
  • sumo drepy – nohy sú rozkročené naširoko, špičky sú spravidla nasmerované von

Pri drepoch je dôležitá nielen správna technika, ale aj oblečenie. Zaobstarajte si kvalitné dámske športové legíny, ktoré sa prispôsobia každej polohe tela.

 

Výpady

Veľmi obľúbeným cvikom na stehná a zadok sú výpady. Ich prevedenie je ľahké a, rovnako ako pri drepoch, na ne nepotrebujete žiadne vybavenie. Stačí vám vaša vlastná váha. Postavte sa rovno a vystrite chrbát. Urobte jeden krok vpred a nohu pokrčte, aby vytvárala približne 45° uhol. Zadnú nohu pokrčte v kolene tiež. Koleno by malo byť v úrovni chodidla. Nesmie sa dotýkať zeme. Tento postup opakujte. Ak by ste si chceli celý cvik sťažiť, zoberte si do každej ruky závažie.

 

Fitness legíny Kolibri PeonyMŕtvy ťah

Na tento cvik budete potrebovať jednu veľkú činku, prípadne dve jednoručky. Vyrovnajte sa, nohy majte pri sebe. Vzdialenosť medzi nimi by mala byť len zopár centimetrov. S nádychom sa pomaly predkláňajte. Tak, aby bol chrbát vystretý. Závažie púšťajte dole. S výdychom sa zdvihnite a narovnajte. Mŕtvy ťah je náročný na prevedenie. Ak by ste s ním mali problémy, je dobré obrátiť sa na odborníkov. Tí vám povedia, či je vaša technika v poriadku, prípadne kde robíte chyby.

 

Zanožovanie

Ďalším jednoduchým cvikom s vlastnou váhou je zanožovanie. Roztiahnite si podložku a dajte sa na všetky štyri. Následne zdvihnite jednu nohu nohe. Pokrčte ju v kolene a mierne ju dvíhajte hore. Opakujte niekoľkokrát a snažte sa, aby sa nohy nevytáčali do strán. Zanožovanie si môžete mierne upraviť, a to tak, že si na nohy pripevníte závažia. Celý cvik je efektívnejší a výsledky získate oveľa rýchlejšie.

 

Nezabudnite na kvalitné oblečenie

Ešte predtým, ako sa pustíte do cvičenia všetkých cvikov, nezabudnite na správne oblečenie. Základ predstavujú športové legíny, v ktorých vyniknú nielen stehná, ale tiež zadok a lýtka. Dámske športové legíny nájdete v mnohých prevedeniach, od tých jednoduchších a jednofarebných, až k tým zložitejším. Výber je na vás. Dôležitý je však hlavne materiál. Ten musí byť funkčný, aby z tela mohol odviesť všetok pot. Ani po hodine tréningu nebudete cítiť nepríjemný chlad. Okrem fitness legín myslite ešte na kvalitné funkčné tričko a pevnú podprsenku. Tá udrží dekolt na jednom mieste. Plus, všetko zakončite dobrou obuvou.

 

Posilnite si zadok, stehná i lýtka

Formovanie postavy je náročné, no ak máte tie správne cviky, všetko je odrazu oveľa ľahšie. Okrem toho si vyberte ešte vhodné oblečenie, ktoré vydrží aj väčšie napätie, ako napríklad skákanie, drepy a váhy. A poslednou vecou je zdravá strava. Tá tvorí až 80 % úspechu, preto ju nepodceňujte.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia