Kategórie
 
 
 
 
 
 

Nevyhnutný kúsok každej športovkyne? Priedušná športová podprsenka


Športová podprsenka je dôležitým kúskom pre každú ženu. Pri cvičení dobre drží, nepadá a v teplom počasí dokáže nahradiť aj kratší top. Pri kúpe sa stretnete s viacerými typmi. Odlišujú sa od seba tvarom, materiálom či farbou. Výber však nie je vôbec náročný.

Všetko sa odvíja od vás

Tvar a veľkosť podprsenky závisia od vašej postavy. Ženy s menšími prsiami môžu siahnuť po modeloch bez kostíc a vypchávok. Silnejší materiál udrží dekolt na mieste aj pri skákaní alebo behu.

Ženy s väčším poprsím by mali siahnuť po podprsenkách s vypchávkami, prípadne kosticami. Vhodné sú aj tie, ktoré sa dajú zapínať v zadnej alebo prednej časti. Budú sa vám ľahšie obliekať.

Celkový tvar podprsenky závisí skôr na tom, čo preferujete. Niektoré majú výstrih do tvaru písmena U, iné do V.

Akú veľkosť?

Pri výbere klasickej podprsenky sa pravdepodobne riadite dvomi základnými údajmi a to číslom a písmenom. Takéto označenie pri športových typoch však neplatí. Spravidla sa využívajú len písmená, napríklad S, M, L, XL.

Správnu veľkosť môžete zistiť podľa veľkostnej tabuľky alebo sa držte tej, ktorú si najčastejšie kupujete v rámci oblečenia. Je veľmi pravdepodobné, že ak nosíte tričko veľkosti S, rovnako na tom bude aj podprsenka.

Športová podrpsenka

 

zdroj: DFslovakia.sk

 

Zamerajte sa na ramienka

Ramienka športovej podprsenky sú omnoho dôležitejšie, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Pri prezeraní jednotlivých kúskov ste si mohli všimnúť, že niektoré ich majú hrubšie a iné zasa tenšie.

Tenšie ramienka sú vhodné pre ženy s menším dekoltom. Dobre držia, nezarezávajú sa do pokožky a skvelo vyzerajú. Na chrbte sú spravidla prekrížené, vďaka čomu vytvárajú zaujímavý efekt.

Hrubšie ramienka sú určené pre ženy s väčším dekoltom. Lepšie držia a sú vhodné aj na náročnejší tréning. Podprsenku pekne dotvárajú a sú výrazné. Vo väčšine prípadov majú rovnaké zafarbenie ako celok, no môžu byť v inom odtieni.

 Kvalitný materiál

Každá dámska športová podprsenka musí mať ľahký a priedušný materiál. Pokožka pod ním musí dýchať. A to najmä vtedy, keď sa potí. Najčastejšie sa používa zmes materiálov ako polyester a elastan.

Takáto kombinácia sa stará aj o odvádzanie potu. Praktická funkcia vám zaistí, že pot počas cvičenia nezostáva na pokožke. V zime sa tak nemusíte báť prechladnutia a v lete sa vyhnete nepríjemnému pocitu.

zdroj: DFslovakia.sk

 

Myslite na oporu

Každý preferuje iné cvičenie. Niekto má rád výbušné kardio, iný zas pomalú jogu. Podľa športu, ktorému sa venujete, vyberajte aj podprsenku.

Joga a pilates si vystačia s ľahkou oporou. Podprsenka by mala prsia udržať na mieste, no nemusí byť z tak pevného materiálu.

Naopak, športovú podprsenku na beh znosíte nielen vtedy, keď budete šprintovať, ale aj pri skákaní. V takomto prípade musí mať podprsenka vysokú oporu.

Ak sa venujete obom typom cvičenia, zvoľte druhú možnosť. Pevný kúsok znosíte aj pri pokojnom a pomalšom tempe.

Štýlový dizajn

Pri všetkých “technických” vlastnostiach nezabúdajte na jednu vedľajšiu. Je ňou dizajn. Podprsenka sa vám musí páčiť. Môžete ju skombinovať s legínami, tričkom či mikinou. Prípadne si vyberte výrazné farebné prevedenie. To pritiahne pozornosť a zaujme už z diaľky.

Klasické a jednoduchšie modely sú najobľúbenejšie. Milovníci extravagancie si však prídu na svoje pri rôznych doplnkoch. Tým môže byť zaujímavo spracovaná zadná časť, šnúrky spredu alebo výrazné farebné ramienka.

 

zdroj: DFslovakia.sk

Nezabúdajte na komfort

Všetky športové podprsenky musia byť funkčné, štýlové a hlavne, pohodlné. Len vďaka vysokému komfortu sa vám v nich bude dobre behať, posilňovať či skákať. Zamerajte sa preto na dostatočne široké ramienka, príjemný materiál a vhodný typ výstrihu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia