Kategórie
 
 
 
 
 
 

Zacvičte si dobre a kvalitne: Siahnite po funkčnom športovom oblečení

Zacvičte si dobre a kvalitne: Siahnite po funkčnom športovom oblečeníFunkčné oblečenie je kľúčovým prvkom každého cvičenia. Počas celého tréningu sa v ňom budete cítiť dobre a pohodlne. Nikde vás nič neťahá ani sa na vás nelepí. Okrem toho sú tieto kúsky veľmi štýlové, vyzerajú dobre a priťahujú pozornosť. Jednoducho sa kombinujú s inými prvkami v outfite. Vyberte si aj vy kvalitné fitness oblečenie ešte dnes.

Aké sú výhody funkčného oblečenia?

Funkčné oblečenie nie je žiadnou novinkou na trhu. Vyrobené je zo špeciálnych materiálov, ktoré zaisťujú odvod potu preč z tela. Takýmto spôsobom si môžete byť istí, že aj po dvoch hodinách tréningu sa nebudete cítiť zle. Nič sa nebude lepiť na chrbát, nohy, brucho či ruky.

Dámske športové oblečenie z funkčných materiálov dokáže tiež izolovať pred chladom. To znamená, že je určené aj na zimu, keď sa idete lyžovať, snowboardovať alebo len sánkovať. Dokáže vám spríjemniť každú jednu aktivitu, vonku aj vnútri. Dokonca, nosiť sa dá aj počas bežných dní.

Pod pojmom funkčné oblečenie si mnohí predstavia len termobielizeň. A síce ide o dôležitý prvok, nie je jediný. Kúpiť si môžete aj tričká, nohavice, legíny či podprsenky vo funkčnom prevedení.

Skvelé materiály sa starajú o to, že sa vedia prispôsobiť potrebám vášho tela. Nikde nerežú a neťahajú. Nerobí im problém žiadna činnosť, či už len chodíte alebo skáčete, zdvíhate činky či robíte gymnastiku.

Tajomstvom funkčného oblečenia je to, že dokáže rozložiť pot po celej ploche a následne ho odviesť do ďalších vrstiev. Takýmto spôsobom sa pokožka nestretá s mokrou látkou. To ku koncu znamená, že sa necítite nepríjemne a viete v oblečení fungovať aj celý deň.

 

Športový set Fences

Najväčšie výhody funkčného oblečenia

Fitness oblečenie dámske z funkčných materiálov má množstvo skvelých výhod, vrátane toho, že:

  • odvádza pot z pokožky, vďaka čomu sa ani po dvoch hodinách tréningu necítite nepríjemne
  • v zime dokáže zahriať a v lete chladiť
  • rýchlo schne, takže po skončení športovej aktivity ho môžete mať na sebe aj celý deň
  • je veľmi príjemné a dobre sa nosí, pretože sa vie prispôsobiť telu
  • nelepí sa na pokožku a nevytvára diskomfort
  • váha oblečenia sa nezvyšuje, pretože pot nesaje, ale odvádza

 

Ako sa správne obliecť na šport?

Funkčné oblečenie je síce dôležité, no ak sa chcete správne pripraviť na šport vonku či vnútri, je nutné, aby ste sa správne obliekli. Základom sú tri vrstvy:

  • transportná vrstva – ide o úplný základ a prvú vrstvu, ktorú si na telo vôbec dávate. Do tejto kategórie sa radí podprsenka, tielko, tričko, spodky či legíny. Táto vrstva má priamy kontakt s vaším telom, a je preto dôležité, aby ste si vybrali správne. Siahnite po funkčných materiáloch.
  • termoizolačná vrstva – oblečenie v druhej vrstve nesmie prepúšťať teplo a musí brániť prenikaniu chladného vzduchu dovnútra. Ide napríklad o mikinu, hrubšie tričko s dlhým rukávom a o tepláky či legíny.
  • ochranná vrstva – posledná vrstva musí byť nepremokavá a odolná voči vetru. Na druhej strane, musí byť vyrobená z kvalitných priedušných materiálov. Do tejto skupiny patria bundy, vesty a nohavice.

Vo vašom nákupnom liste by preto nemali chýbať kvalitné kúsky, ako tričká, legíny, mikiny, tepláky a bundy. Orientujte sa hlavne na materiál. Dopredu vám povie, aké vlastnosti oblečenie poskytne.

 

Pripravte sa na šport

Výber športového oblečenia nie je náročný. Je ale dôležité, aby ste sa naň správne pripravili. Len vďaka kúskom z funkčných materiálov si zaistíte komfortný a dobrý tréning. Zabudnite na nepríjemný chlad a lepenie látky na chrbát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia